Kliniske værktøjer

Liste over vigtige måleredskaber indenfor neurorehabilitering

Dansk Selskab for Fysioterapi har udarbejdet en liste over en lang række måleredskaber, der bruges i klinikken til den neurologiske patient. Klik for blive videreført til deres hjemmeside.

"The Rehabilitation Measurement Database"

Rehabiliteringsinstituttet “The Shirley Ryan AbilityLab” i Chicago er blevet et varemærke for vidensbaseret praksis. De er hjernen bag denne detaljerede database over måleredskaber.     Klik for blive videreført til deres hjemmeside.

Lommekort over de lægelige opgaver ved ordination og udarbejdelse af en genoptræningsplan, samt genoptræningsniveauern.

Udarbejdet af Region Hovedstaden. Klik for at se / hente publikationen.

Nnbv - National Behandlingsvejldning for Neurologi

Det lægefaglige selskab Dansk Neurologisk Selskab (DNS) tog i 2015 initiativ til udarbejdelsen af en national behandlingsvejledning for neurologiske sygdomme, der løbende opdateres af eksperter på området. Klik for blive videreført til deres hjemmeside.

Lommekort over vederlagsfri fysioterapi vs. genoptræningsplan

Udarbejdet af Karin Spangsberg Kristensen, projektleder for puljeprojektet under SST om genoptræningsplaner (GGOP). Klik for at se / hente publikationen.

"Clinical Pathways in Stroke Rehabilitation" - Gratis adgang til nyudgivet E-bog om rehabilitering efter stroke

WFNR har i samarbejde med tidsskriftet Springer pr. jan. 2021 udgivet en open-source bog om “Evidence-based Clinical Practice Recommendations”. Klik for at se / hente bogen.